8.6.2016

Pastakoneella kakkuja ja koruja

Käsityöpajassa päästiin eilen kokeilemaan, mitä kaikkea voi saada aikaiseksi Fimo-massasta. Erityiseksi pajakerran teki se, että pajalaisia opasti uunissa kovetettavien askartelumassojen teknisiin saloihin ja mahdollisuuksiin naapuritalon taata!
Massasta muotoutui pajalaisten hyppysissä ihana kakku.
Naapuritalon taata on vapaaehtoistyöntekijä ja eläkkeellä oleva opettaja, Jaakko Ahoranta. Taata on itse innostunut fimosta aikoinaan kansalaisopiston kurssilla, ja taituroinut massasta läheisilleen ja ystävilleen koruja ja muuta ihanaa. Nyt hän jakoi taitojaan ja tietoaan käsityöpajalaisten iloksi.

Taata vauhdissa.
Taata näytti, miten massaa voi mankeloida pastakoneella ja kuinka erilaisia värisekoituksia voi tehdä puristimella. Hän esitteli myös, miten töitä voi jatkojalostaa, hioa ja viimeistellä lakkaamalla.

Pajalaiset kuuntelevat kiinnostuneena, mitä taata kertoo.

Uteliaat ryhmäläiset tekivät erilaisia materiaalikokeiluja. Ideat jäivät kypsymään osallistujien mieliin, ja tästä lähtien pajassa voi halutessaan tehdä myös askartelumassatöitä. Erilaisia nappeja, nukkekodin leivonnaisia ja välineitä sekä koruja on taatusti jatkossa tulossa lisää.

Fimo taipuu moneen – vain mielikuvitus on rajana.
Pajalaiset saivat aikaiseksi vaikka mitä: nukkekodin leivonnaisia, koruja, miniponeja.
Ja syntyipä fimosta myös My little pony, söpöysmerkkeineen kaikkineen!

Taata antoi pajalaisille hyvät ohjeet työskentelyyn ja inspiroi ideoillaan. Kiitos taatalle inspiroivasta hetkestä käsityöpajassa! 


(Askartelumassa tunnetaan nimellä Fimo-massa. Käytettyjen massojen merkit olivat Fimo ja Gernit.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti