9.6.2016

Lumon ja SAMKin yhteinen ravintolapäivän jälkkäribaari


Jälkkäribaari Pastelli jätti hyvän mielen
Masu vieläkin täynnä herkkuja – ainakin ajatuksissa. Näillä fiiliksillä kirjoitan tätä postausta meidän ravintolapäivästä, joka järjestettiin 21.5. Olen Jemiina, Satakunnan ammattikorkeakoulun hoitotyön opiskelija ja tuleva sairaanhoitaja. Opintoihimme kuuluu vapaaehtoistyöhön tutustuminen järjestötyöskentelyn avulla. Onnenkantamoisen myötä päädyimme Sospediin ja mukaan Lumoon suunnittelemaan kevään ohjelmaa.
Ravintolapäivänä avasimme neljän tunnin ajaksi Klubitalo Sarastuksen tiloihin Jälkkäribaari Pastellin. Tarjosimme kymmenkuntaa eri herkkua pieninä ja vähän isompinakin suupaloina.
Tapahtuman suunnittelu alkoi jo helmikuun alussa, kun kokoonnuimme ensikertaa Lumolla ja aloimme pohtia yhteistyön avaamia mahdollisuuksia. Koko kevään yhteistyö aivan mahtavien Lumolaisten kanssa kulminoitui pari viikkoa sitten herkutteluun ja hyvän keväisen mielen levittämiseen.

Päivä itsessään oli menestys, todella! Meillä kävi lähes 130 asiakasta ja melkein kaikki herkut menivät kaupaksi. Muutama jäi jäljelle ja saatiin myös itse suut makeaksi päivän päätteeksi.

Edellisenä päivänä leivoimme täyttä häkää Sarastuksen keittiöllä samalla, kun osa koristeli ravintolamme tiloja. Kauppalistat oli kasattu jo aiemmin viikolla, mutta silti itse kukin ravasi hakemassa milloin voita, milloin kinuskikastiketta – aina jotakin unohtui tai oli liian vähän. Meille oli silti tärkeintä hyvä mieli ja iloinen yhdessä tekeminen, ja se todella toteutui. Huonot vitsit ja nauru täytti keittiön, vaikka välillä meinasikin nousta tuskanhiki ohimolle.

Lauantaina valuimme hiljalleen paikalle aamukahdeksasta alkaen. Tarkoitus oli saada viimeiset leipomukset uuniin ja herkkujen esille laitto. Vielä viimehetkellä meinasi käydä tenkkapoo, kun kuppikakkujen täyte muistutti olevansa laktoosipitoista ja samaisen herkun kuorrute loppui kesken – kahdesti. Porukkamme sai vahvistusta Sarastuksen keittiön emännältä Kristiinalta, joka ihanana auttoi meitä; lainasi kananmunia, kun omat loppui, kävi kaupassa hakemassa lisää aineksia, vatkasi lisää kuorrutetta, ja mikä ihaninta, ruokki meidät ennen h-hetkeä. Kiitos!

En ymmärrä millä karmalla, mutta päivä sujui täydellisesti. Herkut riittivät, vaihtorahat riittivät, herkut maistuivat, asiakkaita riitti. Meidän porukka oli aivan mahtava. Minua jaksaa vieläkin hämmästyttää se, millä intensiteetillä Lumolaiset sitoutuivat päivän järjestämiseen. Jokainen halusi saada asiat toimimaan ja yhteistyö oli mutkatonta.
Olette kaikki päivään osallistuneet ihania tyyppejä ja teillä on mahdollisuudet vaikka mihin! Kiitos vielä tuhannesti, että saatiin tehdä tämä teidän kanssa. Kiitos Minnalle ja Anninalle ihanuudestanne ja joustavuudestanne. Ja kiitokset asiakkaille, toivottavasti herkut maistuivat!
Kesäterveisin Jemiina.


Jälkkäribaarin standikin oli kerrassaan herkullinen!

Osa päivän herkuista

Asiakkaita riitti ja tunnelma oli katossa

Kevyttä tunnelmaa ulkona saippuakuplien muodossa

NAM!

Pastellissa oli myös mahdollisuus perustaa oma kahvila

Myös Fifi kävi ilostuttamassa Pastellin väkeä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti